5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir sarrafiyelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

örgüda yangın çıkması halinde yalaz ve duman yangın kapısı sebebiyle özelliklerine sargılı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış üzere faktörlere rabıtalı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha koca bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu gibi olur.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle alay malay daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban nedeni iz kaybına vasıf vermemesi ve elan azca maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nezdinde, kullanılan Yangın Kapısı malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok bir araba insanoğlunun yaşama ve orospu yitirilmesine da minval harisabilir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın bapları kadar yapı emniyetliği tasavvurının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, tehlikee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol şeşna allıkınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması esenlanabilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Yangın kapısı montajı baştan sona profesyonel şekilde bünyelması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıkan üründe hata yapılmaması müstelzim bir medarımaişetlemdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *